HelpIntroducere

1. Cum ma inregistrez pe platforma ?

1.1. Introducerea datelor firmei
1.1.1 Introducerea numelui companiei
1.1.2 Activitate

1.2. Introducerea datelor de utilizator
1.2.1. Nume utilizator
1.2.2. Licenta de comercializare

1.3. Acceptare Termeni si conditii confirmarea inregistrarii

2. Am uitat parola!

3. Cum caut un articol?

3.1. Oferte
3.1.1. Cautare in Oferte curente
3.1.2. Descrierea starii
3.2. Cautare avansata
3.3. Parametri / criterii de cautare:

4. Cum cumpar un articol?

4.1. Licitatie
4.2. Cumparare imediata
4.3. Oferta deschisa
4.4. Pasul de licitatie

5. Alte sfaturi

5.1. Oferte
5.2. Oferta mea
5.3. Oferte adjudecate

6. Cont utilizator
6.1. Datele companiei
6.1.1 Numele companiei
6.1.2 Activitate

6.2. Nivele diferite de utilizator
6.2.1. Utilizator simplu
6.2.2. Lider locatie
6.2.3. Lider companie

6.3. Compania mea
6.4. Locatii
6.5. Utilizatori
6.6. Contul meu de utilizator

Introducere

Bine ati venit pe aplicatia de vanzare on-line a vehiculelor second hand.
In cele ce urmeaza va vom prezenta cateva sfaturi utile asupra modului de utilizare a acestei aplicatii.

Navigarea pe platforma este simpla: in partea stanga veti gasi un meniu de navigare, care se imparte in doua grupuri: „Cumparare" si „Cont utilizator". Puteti deschide grupurile cu un click pe [+] si le puteti inchide cu un click pe [-]

In lista de autovehicule, in partea stanga a fiecarui autovehicul, veti gasi check box de validare si la sfarsitul listei un action box (casuta din care pot fi lansate actiuni). Astfel, veti putea executa o actiune simultan mai multor obiecte. Pentru a putea fi efectuata o actiune, obiectul (objectele) trebuie mai intai selectat(e). Apoi puteti selecta actiunea care se va genera automat (fara a fi nevoie sa apasati tasta “Save”).


1. Cum ma inregistrez pe platforma ?

Apasati pe linkul „Inregistarre". Inregistrarea se va face in 2 pasi:

1.1. Introducerea datelor firmei

Aici completati datele de identificare ale companiei dvs. Campurile notate cu * sunt obligatorii si trebuiesc completate. Celelalte campuri nu sunt obligatorii. Va rugam sa completati cu atentie aceste date, informatiile sunt verificate pe RECOM, iar in cazul in care nu corespund conturile nu sunt aprobate.

1.1.1 Introducerea numelui companiei

Va rog introduceti denumirea completa a companiei (ex: SC Autodealer Vest SRL)

1.1.2 Activitate

Alegeti domeniul de activitate al companiei dvs.

1.2. Introducerea datelor de utilizator.

1.2.1. Nume si parola

Va rugam sa introduceti numele de utilizator cu care va veti autentifica, de ex: “vanzariauto” sau adresa dvs de email. Dupa aceea va rugam sa introduceti parola aleasa de dvs. Parola trebuie introdusa de doua ori, pentru confirmare.

1.2.2. Licenta de comercializare

Utilizatorii cu licenta de comercializare pot posta oferte sau cumpara articole in numele firmei dvs. Trebuie sa fiti autorizati de a face astfel de tranzactii pentru compania dvs.
Utilizatori fara “licenta de comercializare” pot numai vizualiza ofertele / si pot citi detaliile acestora.

1.3.Acceptare termene si conditii si confirmarea inregistrarii.

Inregistrarea se considera valida in momentul cand cumparatorul a acceptat Termenii si conditiile de utilizare a platformei.


2. Am uitat parola!

In cazul in care ati uitat parola ,puteti cere o noua parola, accesand butonul „Am uitat parola" din Meniu..
Introduceti numele dvs de utilizator si adresa de email, cu care v-ati inregistrat. Dupa cateva minute , veti primi un email cu noua parola. Dupa autentificare, aveti posibilitatea de a schimba parola primita, cu una mai usor de retinut pentru dvs. Puteti realiza acest lucru din sectiunea “Cont utilizator / Contul meu de utilizator / Schimbati parola”.


3. Cum caut un articol?

3.1. Oferte curente

3.1.1. Cautare in Oferte curente

In meniul “Cumparare“ puteti da clic pe „Oferte curente" pentru a vizualiza articolele oferite spre vanzare
Puteti utiliza filtre daca cautati o marca sau un model anume.
De asemenea puteti utiliza functia de sortare.
Daca faceti click pe un obiect din lista va fi afisata o descriere a acestuia.

3.1.2. Descrierea starii

Starea obiectelor este descrisa printr-un cod de culori
- 1 Verde inchis – stare foarte buna
- 2 Verde deschis – stare buna, daune minore
- 3 Galben – Stare acceptabila
- 4 Portocaliu – Stare proasta
- 5 Rosu – Stare foarte prosata

3.2. Cautare avansata

In casuta “Cautare avansata” veti putea limita cautarea, selectand doar anumite criterii.
De ex: Puteti cauta dupa: un anumit nr de km, data inmatricularii sau orice alta optiune.

Parametri / criterii de cautare:

Daca cautarile dvs. se vor realiza preponderent dupa aceleasi criterii, puteti salva aceste criterii de cautare.
Aveti posibilitatea de a va crea si salva parametri de cautare in meniul “Cautare detaliata” Completati numele sub care doriti sa fie salvata cautarea dvs. Si apasati butonul “Cautare”.
Cautarile astfel salvate pot fi accesate in meniul Parametri de cautare.


4. Cum cumpar un articol?

Pentru a vizualiza o oferta, dati clic pe „Oferte curente" in meniu “Cumparare” Puteti selecta un articol din lista.
Dati clic pe denumirea articolului pentru a putea vedea informatii despre acesta, varianta de echipare, starea in care se afla, fotografii si conditiile de vanzare.
Obiectul poate fi pus in vanzare prin: Licitatie, care poate include si un pret de cumpararare imediata sau oferta deschisa.
Daca doriti sa postati o oferta pentru un articol, trebuie sa introduceti suma fara TVA in campul “Valoare” si sa dati clic pe “Transmitere”
Veti fi redirectionat catre un ecran de confirmare. Va rugam verificati cu atentie suma introdusa. Pentru confirmarea ofertei, introduceti parola si dati clic pe “confirmare”. Pentru a modifica suma, trebuie sa dati clic pe “inapoi” si faceti o alta oferta.
De indata ce oferta a fost postata, veti primi un email de confirmare. Veti putea gasi articolul in sectiunea “Oferta mea”

Exista 3 modalitati diferite de cumaprare.

4.1. Licitatie

In cazul in care obiectul a fost scos la vanzare prin Licitatie, puteti introduce suma maxima a ofertei dvs. (suma maxima se considera suma pe care sunteti dispus sa o platiti pentru articol).
Nimeni nu va avea dreptul de a vedea suma maxima oferita de dvs. Oferta dvs. va fi comparata cu ofertele celorlanti ofertanti / participanti iar sistemul va licita automat pentru dvs. respectand pasul de licitatie
Pretul current licitat de sistem pentru dvs va fi: oferta imediat inferioara dvs. + pasul de licitatie (veti plati pretul maxim introdus de dvs. numai in cazul in care in care un alt licitant a introdus acelasi pret)
Daca ati licitat un pret mai mare sau egal cu pretul de plecare si daca la sfarsitul licitatiei aveti oferta cea mai mare, veti fi cumparatorul articolului. Daca alt ofertant face o oferta mai buna decat a dvs, veti fi imediat informat prin email despre acest lucru. Daca doriti sa cumparati articolul va trebui sa faceti o noua oferta.

Daca la sfarsitul licitatiei cumparatorul B este cel mai bun licitant, el va cumpara vehiculul la pretul curecnt de 6100 Euro.
Exemplu:
Pretul de pornire a unei oferte este de 5.000 Eur. Pasul licitatiei este de 100 Eur.
Cumparatorul A depune oferta de 6000 Eur. Vanzatorul nu va putea vedea aceasta oferta. El doar va fi informat cu privire la pretul curent ( in acest caz -pretul de start 5000 Eur)

Daca cumparatorul B depune o oferta de 7000 Eur, vanzatorul va fi informat ca pretul curent este de 6100 Eur. (oferta imediat inferioara, adica cei 6000 de Euro oferiti de cumparatorul A + pasul licitatiei de 100 Eur).Cumparatorul A va primi un mail ca a fost supralicitat.
In acest moment, daca nimeni nu mai pune nici o oferta, cumparatorul B va cumpara obiectul cu pretul curent de 6100 Euro.
Daca cumparatorul A nu mai depune nici o oferta si la sfarsitul licitatiei cumparatorul B este cel mai bun licitant, el va cumpara vehiculul la pretul curecnt de 6100 Euro.


4.2. Cumparare imediata

La unele licitatii exista posibilitatea cumpararii la un pret de cumparare imediata. Daca doriti sa platiti bunul la pretul de cumparare imediata, aveti posibilitatea de a introduce suma si de a da clic pe casuta “Cumpara acum”. De indata ce ati confirmat aceasta achizitie ,introducand parola dumneavoastra, obiectul va apartine.
Optiunea de cumparare imediata dispare in momentul cand un cumparator ofera un pret peste pretul de pornire si licitatia incepe.
Atentie! Daca doriti sa cumparati un obiect folosind pretul de cumparare imediata trebuie sa dati click pe butonul “Cumparare imediata”, nu sa introduceti suma respectiva ca pe o oferta. Daca veti introduce suma respectiva ca pe o oferta, sistemul o va trata ca atare, licitatia va incepe si Pretul de cumparare imediata va disparea.

4.3. Oferta deschisa

Puteti introduce suma pe care ati dori sa o platiti pentru bun. Vanzatorul are posibilitatea de a accepta sau de a refuza oferta dvs. Dumneavoasta veti fi informat prin email cu privire la aceasta decizie.
Pretul de pornire are in acest caz un rol pur informativ, iar dvs. nu veti primi alte informatii despre ofertele altor cumparatori si nici ceilalti cumparatori nu vor fi informati despre oferta dvs.

Exemplu:
Vanzatorul posteaza online un obiect la pretul de start 8500 Eur
Cumparatorul A depune o oferta cu pretul de 8810 Eur pentru obiect. Pentru acelasi obiect cumparatorul B, depune oferta de pret de 8800 Eur .
Vanzatorul poate sa aleaga oferta pe care o doreste, luand in calcul si alte criterii de selectie decat suma oferita.Daca el ( vanzatorul ) colaboreaza foarte bine cu cumparatorul B, el va putea accepta oferta acestuia, chiar daca oferta A este cea mai mare.

4.4. Pasul de licitatie

Pasul de licitatie este suma minima cu care puteti licita peste pretul curent.
Example:
Pretul curent este de 5000 Euro iar pasul de licitatie este 100 Euro. Cumparatorul va trebui sa liciteze minimum 5100 Euro.

5. Alte sfaturi

5.1. Oferte

Daca sunteti interesat de un obiect din lista de oferte actuale, aveti posibilitatea de a urmari acest obiect: in primul rand trebuie sa dati click pe checkbox-ul care se afla in partea stanga a obiectului si sa selectati optiunea “Observare” din lista aflata sub vehicule.
In casuta “Oferte urmarite” veti putea gasi toate ofertele pe care le-ati ales pentru observare.

5.2. Oferta mea

In “Oferta mea” veti putea vedea toate obiectele pentru care dvs ati postat o oferta.

5.3. Oferte adjudecate

In “Oferte adjudecate” veti gasi o lista cu toate obiectele pe care le-ati cumparat in decursul unui an.


6. Cont utilizator

6.1. Datele companiei

Campurile notate cu * sunt obligatorii si trebuiesc completate. Celelalte campuri nu sunt obligatorii

6.1.1 Numele companiei

Va rog introduceti denumirea completa a companiei (ex: SC Autodealer Vest SRL)

6.1.2 Activitate

Alegeti domeniul de activitate al companiei dvs.

6.2. Nivele diferite de utilizator

6.2.1 Utilizator simplu

Utilizatorul care are detine o licenta de comercializare, poate vedea autovehiculele, poate face oferte si poate posta obiecte online

6.2.2 Lider locatie

In plus fata de drepturile de utilizator simplu, liderul de locatie poate edita date si adauga utilizatori noi in “Cont utilizator”

6.2.3 Lider companie

In plus fata de drepturile de locatie lider, liderul de companie poate edita datele compnaiei si poate adauga noi locatii in “Cont utilizator”

6.3.Compania mea

In “Compania mea” liderul companiei sau liderul locatiei pot edita datele companiei dar dar numai liderul companiei poate adauga locatii noi.

6.4. Locatii

In “Locatii” liderul companiei si liderul locatiei pot edita datele locatiei, dar numai liderul companiei poate crea noi locatii.

6.5. angajati

Liderul locatiei poate administra userii locatiei sale in sectiunea Angajati

Liderul locatiei poate vedea in lista , informatii diverse cu privire la angajati:

- activat ( bifa verde)
- licenta de comercializare (bancnota verde)
- lider locatie
- nr de pagini vizitate (pagina cu sageata verde)
- nr de autentificari (cheie cu sageata verde)
- data ultimei autentificari (cheie)

Daca liderul locatiei blocheaza accesul unui angajat utilizator, datele de utilizator vor fi inca disponibile pt acesta. Ele nu vor fi sterse.
In “adauga angajat nou”, liderul locatiei va putea crea un cont pentru un nou angajat utilizator. Acesta va putea aloca un nume de utilizator si o parola pentru el. Noul utilizator isi va putea edita/schimba parola dupa logare.
Un punct important este ca liderul locatiei trebuie sa decida daca noul utilizator va fi autorizat in vederea comercializarii obiectelor ( daca va avea o licenta de comercializare).

6.6. Contul meu de utilizator

Fiecare utilizator poate sa vada si sa editeze data sale personale sau poate sa schimbe parola.
Utilizatorul poate deasemenea edita paramentri notificarilor transmise prin email.